Adana 1 Şubesi

SADECE EMEKLİ OLANLARIN BOŞALTTIĞI KADROLARA ATAMA YAPMAK DOĞRU OLMAZ

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, atama bekleyen çok sayıda öğretmen adayı bulunduğuna dikkat çekerek, “Sadece emeklilik ile boşalan kadrolara değil, hem boş olan hem de boşalan kadrolara atama yapılmalıdır” dedi. 
 

Ali Yalçın, Denizli 1 Nolu Şube’nin yeni hizmet ofisinin açılışına katıldı. Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, şube başkanları ve üyelerin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Yalçın, mekânın hayırlı çalışmalara vesile olmasını dileyerek, “Biz, enerjimizi, gücümüzü, zamanımızı, mekânlarımızı eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu korumak, sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, çalışma şartlarını iyileştirmek için kullanıyor; milletimize, memleketimize, medeniyetimize hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

 

Sendika binalarının, dostlarla bir araya geldikleri, kaynaştıkları, dertleri paylaştıkları ocak; Türkiye’nin, eğitim çalışanlarının ve insanlığın meselelerine karşı tavır geliştirdikleri mutfak olduğunu kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikamız; birbirimizi yetiştirdiğimiz mektebimiz, reva görülene razı olmamak için yaptığımız kavgamız, hakkı ve hakikati dillendirdiğimiz yuvamız, yitik değerlerimizin vücut bulduğu mekânımız, sorunların çözümlenmesinde adresimiz, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan gücümüz, karanlık güçlere karşı mücadele kaynağımız, insanımıza tepeden bakanlara karşı onurlu duruşumuz, tavır geliştirdiğimiz mutfağımız, gurur duyduğumuz misyonumuz, birlikte geliştirdiğimiz vizyonumuz, değerlerimiz adına tavizsiz baktığımız dünümüz, farkındalık oluşturmak için yaşadığımız bugünümüz, hoş bir seda bırakmak için önemsediğimiz geleceğimizdir.” 

 

 

Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş’in şahsında emeği geçen herkese teşekkür eden Yalçın,  “Üyelerimizin, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek, memnuniyetini artırmak ve onlara daha iyi hizmet etmek için ter akıtıyoruz. Bizim büyük bir davamız, ulvi bir gayemiz var. Samimiyetle, iyi niyetle, azim ve kararlılıkla yol aldık ve bugünlere geldik. 32 yıldır hak ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana eksilmeyen bir heyecanla, ilk günkü azim ve kararlılıkla sendikal çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birçok soruna çözüm bulunmasını sağlayan, önemli kazanımlara imza atan bir sendika olarak daha almamız gereken çok yol, atmamız gereken adımlar, çözmemiz gereken sorunlar, yapmamız icap eden işler var. Yeni hizmet büromuzun hayırlı işlere imza atmaya vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
 

Gündemdeki konulara da değinen Yalçın, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hep umudu ve hedefi büyütürken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu yıl için Sağlık Bakanlığı dışında kalan bakanlıklara kamu görevlisi alınmayacağı yönündeki açıklamaları, umudu zedeleyen yaklaşımları kabul edilebilir değildir. Kamu görevlileri, mali disipline kurban edilecek bir kesim değildir” diye konuştu. 
 

Eğitimde öğretmen açığı varken, eğitim faaliyetleri ücretli öğretmenlerle yapılmaya devam ederken, kamuya personel istihdamında emekli olanların dışında personel alınmayacağına dair açıklamaları doğru bulmadıklarını vurgulayan Yalçın, mali disiplinin ve sıkılaşmanın kamu personeli üzerinden yapılmasına karşı olduklarını, sadece emeklilik ile boşalan kadrolara değil, hem boşalan hem de boş olan kadrolara en üst limiti kullanacak şekilde atama yapılmasını istediklerini söyledi. 
 

Ali Yalçın, çok sayıda atama bekleyen öğretmen adayı bulunduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Onlar bir hakkın mücadelesini veriyor ve bir gerçeği duyurmaya çalışıyorlar. ‘Biz ücretli öğretmenlik uygulaması ile geçici değil, kadroya atanarak gerçek işimizi yapmak istiyoruz’ diyorlar. Yüreğimiz de desteğimiz de atanma bekleyen meslektaşlarımızladır. Mülakatsız, puan üstünlüğünü esas alan bir uygulama öğretmenlerin ortak beklentisidir.”