Adana 1 Şubesi

Bilge Nesil ödülünü İstanbul’da aldı

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında İstanbul’da yapılan kitap okuma yarışması, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 100 bin öğrencinin 300 bin kitapla buluştuğu projede dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. 

Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen’in iş birliğiyle organize edilen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ödül töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci,  İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ teşkilatları, kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velilerinin katılımıyla yapıldı. 

Ödül töreninde konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yedi yıldır devam eden Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle öğrenci sayısının yarım milyonu, kitap sayısının bir buçuk milyonu aştığını, 50 bine yakın adanmış öğretmeninin gençlere danışmanlık yaptığını ifade ederek, “Öğretmen ve öğrencilerin birlikte bir şeyler öğrendiği, ufuk kazandığı, yeni bakış açılarına kavuştuğu bu proje ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimize dokunduk. Ben bugün burada, bu muazzam tabloda yarının akademik birikimini, Türkiye’nin entelektüel geleceğini, heybetini inancından, gücünü medeniyet birikiminden alan bilge nesli görüyorum” dedi.

“Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin dalga dalga büyüdüğünü, yayıldığını kaydeden Yalçın, “Bu muazzam tablonun ortaya çıkmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim medeniyetimiz gençlerin omuzlarında yükselmiştir. Biz imkân sağladık, siz gayreti ortaya koydunuz ve bu iş birliğinden büyük bir gelecek potansiyeli doğdu” ifadelerini kullandı. 

Projeyi hayata geçirme amaçlarına dikkat çeken Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Akif İnan, Eğitim-Bir-Sen’i, Memur-Sen’i kurmakla yetinmedi, bizlere sadece eserler bırakmadı, bizleri emanetler zincirinin de zilyedi kıldı. Bu zincirin en önemli emaneti hiç şüphesiz genç neslimizdir. Gençlik, onun hayatında yaşayıp geçen bir dönem olarak değil, kutlu mesajları aktarmakla sorumlu olduğumuz insani bir sorumluluk alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun bilinciyle, genç nesli idrak sahibi kılmanın, infak öznesi yapmanın da gayreti içerisindeyiz. Bu büyük ailenin, gençlere seslenen, gençler tarafından seslendirilen kapısı Genç-Memur-Sen’dir. Genç Akif’lerin geç kalmadan, geç olmadan medeniyetimizin müntesibi ve medeniyet değerlerimizin müttefiki olması için Akif İnan’dan aldığımız meşaleyle genç dimağların zihinlerinde yeni ufuklar, yeni heyecanlar, yeni hedefler oluşturmanın gayretindeyiz.” 

Bir ülkenin en büyük zenginliğinin, hem madde hem ruh planında iyi yetişmiş gençliği olduğunun altını çizen Yalçın, “Gençlik, bir milletin geleceğe uzanan eli, hatta bizatihi geleceğin kendisidir. Bu bakımdan kendine öz güven arayan, kimlik arayan, bulanık bir gözlükle seyrettiği hayatı net hâle getirmeye çalışan gençliğe bu arayışında destek olmak, yardımcı olmak herkesin, her kesimin ve her kurumun görevidir, sorumluluğudur. Bu noktada ivedilikle yapılması gereken, gençlerimizi medeniyet köklerimizle, kültürümüzle, değerler sistemimizle buluşturmaktır. Biz, bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Milletle ve değerleriyle barışık, kültür ve medeniyetimizin inşası ve ihyacısı bir gençlik istediklerini, bu inşa ve ihya sürecini hızlandırmak için Genç Memur-Sen’i kurduklarını hatırlatan Yalçın, şunları söyledi: “Genç Memur-Sen’in hedeflerini; inanç, tarih ve medeniyet perspektifiyle belirledik ve dedik ki, tehdit eden değil, hayrı, güzeli, doğruyu teklif eden; dünü anlayan, bugünün hakkını veren, geleceğe dair strateji geliştirebilen; zamanın ritmini belirleyen, ruhuna yön veren ve zamanı yöneten, asrın idrakiyle donanmış; bencil ve tüketen değil, paylaşan ve üreten; yakıp yıkan, duran değil, durduğu yeri bilen, bir günü diğerine eşit olmayan; sorunlara meydan okuyan, mekânı kuşatan, insana dokunan; süründürücü satıhçılığı, çürütücü taklitçiliği ve öldürücü küffarı yok edecek, aydınlığı getirecek; dininin, dilinin, beyninin, ilminin, kalbinin davacısı; kökü ezelde ve dalı ebette bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına sahip bir gençlik istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz ve uğraşmaya da devam edeceğiz. Bir Bilenle Bilge Nesil projesini bu amaçla hayata geçirdik.” 

Ali Yalçın, bu ülkenin analitik düşünen gençlere, hakikati arayıp bulup haykıracak bir gençliğe ihtiyacı olduğunu kaydetti. 

Yelkenci: İlmin, irfanın ve hikmetin peşinde olan bir nesil yetiştirmekle mükellefiz 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Genç Memur-Sen’in Bir Bilenle Bilge Nesil projesiyle ilim, irfan ve hikmet yolunda çok önemli bir adım attığını söyledi. Bu kıymetli çalışmadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Yelkenci, “Bu programda bulunmaktan dolayı özellikle mutlu olduğumu belirtmek istorum. Mutluyum, çünkü Genç Memur-Sen’in yaptığı işler, ilim, irfan yolunda olan işlerdir. Bizler ilmin, irfanın ve hikmetin peşinde olan nesilleri, bilge nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak, kökleriyle, değerleriyle bağlarını sağlam kurmuş, çağın şartlarını ve imkânlarını dikkate alan yetkin ve erdemli, iyi nesiller yetiştirmek üzere müfredat hazırlıklarımızı yapıyor ve yakın zamanda sizlerle paylaşmayı ümit ettiğimizi buradan özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.  

Bakan Bak: Gençlere her türlü desteği vermek bizim görevimizdir 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bir Bilenle Bilge Nesil projesi gibi önemli bir işe imza atan Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen yöneticilerine, emeği geçen herkese, kitap okuma gibi önemli bir eylemi gerçekleştiren öğrencilere teşekkür etti. Bakan Bak, kendisinin de çok okuyan biri olduğunu dile getirerek, solandaki öğrencilere hitaben, “Ne istiyorsunuz, Kitap mı, kütüphane mi… İsteğinizin yerine gelmesi için bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız” dedi. 

Bakan Bak, kitap okuyan gençleri, Bir Bilenle Bilge Nesil projesi kapsamında İstanbul’da düzenlenen okuma etkinliğine katılan 100 bin genci tebrik ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye genelinde kitap okuma ve kompozisyon yazma etkinliğine kakılan bütün gençlerimizi tebrik ediyorum. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlara çok güveniyoruz. Geleceğe yönelik öz güveni artıran bu tür etkinlikler önemlidir. Katkıda bulunanları, emek verenleri yürekten alkışlıyorum. Gençlere her türlü desteği vermek bizim görevimizdir. Biz gençlerle güçlüyüz.” 

Genç Memur-Sen Başkanı Mesut Emre Balcı’nın da bir konuşma yaptığı programın sonunda 276 öğrenciye ödül olarak bisiklet verildi.