Adana 1 Şubesi

Depremin yıl dönümünde acıyı ve hüznü paylaştık

Eğitim-Bir-Sen genel başkan yardımcıları, geçen yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde düzenlenen etkinliklere katıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen, 50 binden fazla insanımızın can verdiği, 100 bini aşkın insanımızın ise yaralandığı depremlerin birinci yıl dönümünde 11 ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın Adana ve Hatay’da, Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner Gaziantep/Nurdağı’nda, Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aydın Kahramanmaraş’ta, Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman Osmaniye’de, Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz Malatya ve Adıyaman’da depremzedelerle bir araya geldi, vefat edenler için yapılan hatim duası ve mevlit programlarına, Eğitim-Bir-Sen şubeleri tarafından organize edilen toplantılara katıldı.

Bunun yanı sıra, okulları ziyaret ederek yapılması gerekenleri not eden genel başkan yardımcıları, devam eden sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Milletimizin onca acı ve zorluk karşısında dayanışma ve paylaşma ruhunu ortaya koyarak, tek yürek ve tek ses olarak yaraları sarmak için ilk andan itibaren olanca gücüyle gayret sarf ettiği asrın felaketi, asrın afeti 6 Şubat depremlerinin birinci yılı vesileyle ivedilikle yapılması gerekenlere bir defa daha dikkat çekiyor ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz:

Deprem bölgesinde çalışma ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için ortaya konulan çaba takdire şayan olmakla birlikte, yaraların sarılması adına daha çok emek harcanması gerektiği de aşikârdır. Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak olanların kalıcı konutlara ulaşması öncelikle değerlendirilmelidir. Eğitim çalışanlarının bölgedeki görevlerinin sürekliliğini sağlayacak tedbirler alınmalı, teşvik edici uygulamalara gidilmelidir.

Depremlerden etkilenen illerin beş ve altıncı derecelerden sayılması için düzenleme yapılmalıdır. Kadroya geçen personele üç yıllık hizmet süresi şartı aranmadan yer değişikliği hakkı tanınmalı, aile bütünlüğüne dayalı yer değişikliği hakkı sağlanmalıdır. Kamu hizmetinin eksiksiz yürütülmesi için tayin, geçici ve sürekli görevlendirme uygulamalarının kapsamı genişletilmelidir. Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin derece yükselmesi iki yılda bir yapılarak hizmet puanının tavandan ödenmesi sağlanmalıdır.

Bu duygularla, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah, tekrarından korusun.