Adana 1 Şubesi

Kadını ve İnsanı Korumak İçin Yola Koyuldular

- 55 ÜLKEDEN SİVİL TOPLUM KURULUŞU ÜYESİ KADINLAR, SURİYE'DE KADINLARA UYGULANAN İNSANLIK DIŞI MUAMELEYİ PROTESTO ETMEK İÇİN "KADINLAR İÇİN VİCDAN KONVOYU" OLUŞTURARAK, HATAY'A GİDİP SINIRDAKİ TELLERE 6 BİN 500 OYALI YEMENİ BAĞLADI.

Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde tutulan ve her gün işkenceye maruz kalan kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmalarını sağlamak için Türkiye’li kadınlar İHH ve MEMUR-SEN öncülüğünde sınırın sıfır noktasına doğru yola çıktı.

55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden binlerce kadının katıldığı yaklaşık 200 otobüsten oluşan konvoya katılımcılar arasında sivil toplum kurulus?u temsilcileri, akademisyen, hukukçu, medya mensubu, gazeteci, yazar, doktor, sanatçı, sporcu, siyasetçi, ev hanımı ve çalışan kadınlar katıldı.

İstanbul’dan yola çıkan Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Aksaray’a uğradıktan sonra  7 Mart Çarşamba 19:00’da Adana’ya ulaştı.

Vicdan Konvoyu ile ilgili açıklama yapan Memur-Sen Adana İl Başkanımız Mehmet Sezer Adana'da fuar alanında konaklayan  konvoya çeşitli kurum ve kuruluşların da destek verdiğini söyledi.

Suriye’deki savaş sırasında kadınlara yönelik cinsel saldırı, işkence, hukuksuz tutulmalar, uluslararası hukuka göre savaş suçu ve insanlığa karşı suç niteliğinde olduğuna dikkat çeken Başkan Sezer; “Suriye Rejimi kadınlara tecavüz ve saldırıyı bir savaş silahı olarak kullanmaktadır. Kadınlara yönelik yapılan ihlaller ve suçlar sadece rejim askerlerince değil Şebbiha adlı silahlı çeteler ve terör örgütlerince de işlenmektedir. Bu anlamda dünyanın dört bir yanından kadınlar Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için dünyaya bir çağrı olarak ‘Kadınlar İçin VİCDAN KONVOYU’nu oluşturdular” dedi.

Konvoya Memur-Sen’in de destek verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Mehmet Sezer; konvoyla ilgili hazırlıkları tamamladıklarını konvoydaki kadınları en iyi şekilde ağırlayarak Hatay’a uğurlayacaklarını söyledi.

Konvoy 08 Mart Perşembe günü saat 10.30’da Hatay’a ulaşmış ve etkinlik meydanında bir basın açıklaması ile birlikte 3 dakikalık sessiz etkinlik yapılmıştır. 

Konvoya; Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hukukçular Derneği, Özgür-Der, KADEM, iHAK, AİD, TÜGVA, AKDAV, Ensar Vakfı, TGTV ve İDSB destek verdi.


Vicdan Konvoyu