Adana 1 Şubesi

Ak Parti Heyeti Genel Başkanımız Ali Yalçın ile Görüştü

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Memur-Sen’i ziyaret ederek, Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi.



Sivil toplum, kadın, gençlik, kamu görevlilerinin beklentileri gibi birçok alanda kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede konuşan Ali Yalçın, Türkiye’nin demokratikleşme noktasında attığı tüm adımlara destek verdiklerini, darbe ve vesayet girişimlerine karşı durduklarını ifade ederek, “Daima milletimizden yana tavır takındık ve milletimizin teveccühüyle 1 milyonu aşarak Türkiye’nin en büyük emek hareketi hâline geldik” dedi.

Toplu sözleşme sürecine de değinen Yalçın, şimdiye kadar 5 toplu sözleşmeyi geride bıraktıklarını, bunlardan üçünün mutabakatla sonuçlandığını ikisinin ise mutabakatsızlıkla sonuçlandığını hatırlattı.

Memur-Sen’in kamu görevlilerinin haklarını savunmanın yanı sıra dünyadaki tüm olaylara duyarlı olduğunun altını çizen Yalçın, “Dünyanın dört bir yanında emeğin değerinin artırılması ve emeğin kıymetinin bilinmesi yolunda önemli programlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bu programlarla, ‘dilimiz, dinimiz, renklerimiz birbirinden farklı olsa da gözyaşımız ve terimiz aynı’ mottosuyla emek etrafında örgütlü olmanın öneminin bilinciyle iş birliği ve diyaloğun artırılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.



AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ise, AK Parti olarak sivil toplum alanına çok önem verdiklerini belirterek, Memur-Sen’in özverili çalışmalarını da dikkatle takip ettiklerini söyledi.

Memur-Sen’in sivil toplum anlayışını önemsediklerini kaydeden Sarıeroğlu, Memur-Sen’in özellikle demokratikleşme ve özgürleşme noktasındaki eylem ve söylemlerinin büyük Türkiye hedefleri için oldukça kıymetli olduğunu dile getirdi.

Toplantıda Memur-Sen Yönetim Kurulu ve bağlı sendikaların başkanları da sendikal alana ilişkin sorunları ve kamu görevlilerinin beklentilerini Sarıeroğlu’na iletti.



Ziyarette, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan yardımcıları Mustafa Yel, İbrahim Halil Fırat, Mehmet Akif Yıldız, Fatoş Gürkan, Esme Özbağ, Tuba Köksal,  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Burak Yılmaz da hazır bulundu.