Adana 1 Şubesi

Yeniden görevlendirilen yöneticilere bir üst unvan için başvuru hakkı verilmelidir

ğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, müdür yardımcılığında dört ya da sekiz yıllık görev süresinin sona ermesine bağlı olarak yeniden görevlendirilenlere, müdürlük görevi için ilk defa görevlendirme başvurusu hakkı tanınmasını talep ettik.

Personel Genel Müdürlüğü tarafından 01.07.2019 tarihli ve 12647675 sayılı “Eğitim Kurumu Yöneticiliklerine İlk Defa Görevlendirme” konulu resmi yazıyla 2019 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yeniden ve İlk Defa Yönetici Görevlendirme Takvimleri çerçevesinde, ilk defa görevlendirilecek yöneticiler için görevlendirme süreci başlatılmış bulunmaktadır. Bu çerçevede, yazılı sınav sonucunda oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere eğitim kurumlarında boş bulunan müdür ve müdür yardımcılığı sayısının ayrı ayrı tespit edilerek sözlü sınava alınmak üzere üç katı adayın belirleneceği ifade edilmiştir. Ancak söz konusu yazıda, müdür yardımcılığında dört ya da sekiz yıllık görev süresi sona ermesine bağlı olarak yeniden görevlendirilenlerin müdürlük görevi için ilk defa görevlendirme başvurusu yapıp yapamayacağına dair bir ibareye rastlanmamıştır.

Şartları taşımalarına rağmen başvuruda bulunamamalarının liyakat ve kariyer ilkesine aykırılığı bir yana, eğitim kurumu yöneticiliğinde müdür yardımcısı olarak en az dört yıl görev yapmış mevcut yöneticilerin bilgi ve tecrübelerinden müdürlük görevinde istifade edilememesinin izahı mümkün değildir. Nitekim mevcut müdür yardımcıları içerisinde dört yılını tamamlamamış olan yöneticilere, söz konusu ilk görevlendirme başvuru hakkı tanınmaktadır.

Müdür yardımcılığında dört ya da sekiz yıllık görev süresinin sona ermesine bağlı olarak yeniden görevlendirilenlere de müdürlük görevi için ilk defa görevlendirme başvurusu hakkı verilmelidir.

MEB Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderdiğimiz yazı için tıklayınız