Adana 1 Şubesi

Yaşasın Doğu Türkistan Kahrolsun Çin Zulmü

   Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer Çin'in Doğu Türkistan'da Müslüman Türk toplumuna yönelik zulümlerini protesto etmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

     Sözlerine Ruslar tarafından Türkiye ve Türk Birliği taraftarı suçlamasıyla 1938 yılında idam edilen Abdülhamid Süleyman Çolpan'a ait Türkistan Milli Şarkısı'nın mısralaryla başlayan Sezer, açıklamasına şöyle devam etti; “Doğu Türkistan, 1949 yılından beri Çin işgali altında ve o günden bu yana Doğu Türkistan’dan feryatlar hiç eksik olmadı. Kulaklar sağır, gönüller körleşmiş modern dünyada. Ne Çin işkencesi görüldü, ne de zulüm altında yükselen feryatlar duyuldu.”

Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı soykırımı, son zamanlarda gittikçe şiddetini artıran Amerika-Çin rekabetine politik meze yapmaya çalışanlara izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Sezer; dünyanın bütün iyi insanlarının zulme karşı güçlü bir hat oluşturularak hep birlikte "İnsan onuru dokunulmaz, özgürlükler kısıtlanamaz" şeklinde haykırılması gerektiğini vurguladı.

Çin’in Doğu Türkistan’da bir soykırım gerçekleştirdiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Yükselen Ejderha olarak gösterilen Çin’in komünist parti oligarşisi altında tam bir kölecilik düzeni kurduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; "1960’la 1990 arasında başkent Urumçi’nin güney doğusundaki Lop Nor çölünde yapılan atom denemeleri neticesinde onbinlerce Uygur Türkü radyoaktif maddeler yüzünden ölmüştür. Şimdilerde ise bizzat Çin Komünist Partisinin geliştirdiği politikalarla insanlar, ya ölüme sürükleniyorlar ya da yerlerinden yurtlarından ediliyorlar."

Çin fikri ıslahat adı altında bir milyondan fazla insanı hapishanelerde tuttuğunu İFADE EDEN  Sezer, Çin hükümetinin kendi politikalarını meşrulaştırmak için El-Kaide, DAİŞ söylemlerinin arkasına gizlense de mızrağın artık çuvala sığmadığını sözlerine ekledi.

    Adana Memur-Sen ailesi adına Çin hükümetine seslenmek istiyorum diyen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer sözlerini şöyle tamamladı; "Doğu Türkistan İslam Medeniyetinin kadim bölgelerinden biridir.  Hangi politikaları uygularsanız uygulayın, hangi söylemin arkasına gizlenirseniz gizlenin;  Doğu Türkistan’dan İlk Müslüman Türk Hakanı Satuk Buğra Han’ı, “Dîvânü Lugati’t-Türk” adlı eseri yazan ilk Türk dil bilgini Kaşgarlı Mahmud’u, “Kutadgu Bilig” adlı eserin sahibi şair, yazar ve devlet adamı Yusuf Has Hacip’i silemezsiniz. Biz insanlığın vicdan sesi olarak Doğu Türkistan’ın yanında Çin zulmünün karşısındayız. Bizler, insanlık ailesinin onurlu fertleri ve özgürlük sesleri olarak; soykırıma sessiz kalmayacağız, Çin’e karşı ses vermekten geri durmayacağız. Yaşasın Doğu Türkistan Kahrolsun Çin Zulmü. Ayağa kalksın insanlık Kurtulsun Doğu Türkistan.”