Adana 1 Şubesi

''Bir Bilenle Bilge Nesil'' Projesinde Ödüller Sahiplerini Buldu

    Adana Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi  tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” kitap okuma projesi kapsamında okullarda dereceye giren öğrencilere yönelik ödül töreni düzenlendi.

    Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    Programda bir selamlama konuşması yapan Genç Memur-Sen İl Başkanı Erhan Karakılçık; "Ülkemizin geleceğinin emanet edildiği gençlerimizi kitapla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

     Karakılçık’ın ardından kürsüye çıkan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer de kitap okuma halkalarının çoğaltılacağını ve hedeflerinin en az 1000 öğrenciye ulaşmak olduğunu belirterek “Bir Bilenle Bilge Nesil” kitap okuma projesinde emeği geçen Genç Memur-Sen yönetim kuruluna, okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

    Şube Başkanı Mehmet Sezer’in ardından konuşmalarını yapmak için kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy; Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesine ve Genç Memur-Sen’e böyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdiklerinden dolayı teşekkür etti. Projenin devam ettirilip daha geniş kitlelere ulaşılması gerektiğini vurgulayan Altınsoy, Sivas’ta da “Kitap Okuma Etkinliği” yarışması düzenlediklerini ifade edip, bu tür etkinlikler için her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy; “Bir Bilenle Bilge Nesil” Projesine destek veren okullara ve salondaki katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

     Konuşmaların ardından okullarında en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Genç Memur-Sen İl Başkanı Erhan Karakılçık ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

    Programda projenin yürütüldüğü okullardaki okul müdürleri ve öğretmenlere de plaket ve teşekkür belgesi verildi.